top of page

ЯК  БЮДЖЕТНО ЖИТИ В КИЄВІ

Щодня до нашої столиці приїздить велика кількість туристів  та студентів, які хочуть залишитись тут і будувати своє краще життя. Але Київ не найдешевше місто в Україні. І як вижити звичайним людям, які приїхали здалеку, маючи з собою невелику суму коштів. Насправді  –  продукти,  одяг та всі інші побутові речі коштують не дорожче,  ніж в інших регіонах країни. Але найбільші  витрати  для  приїзджих  –  це оплата оренди квартири та комунальних послуг.  


З 2024 року ціни на комунальні послуги зросли більше ніж 12%. А ціни на оренду квартир та кімнат в деяких районах  Києва зросли  майже  в половину.  Ще великою проблемою є  розташування. Більшості людям доводиться добиратись на навчання та роботу більше ніж півтори години,  а це також додаткові кошти. 

Якщо порахувати всі цифри, то найзручніший та найдешевший варіант 

житла  –  це хостел.  

  • По-перше: ціна. Ціна не б’є  по гаманцю, як у студента,  так і у дорослої  людини.  Також величезним плюсом  є  те,  що не потрібно сплачувати комунальні послуги.  

  • По-друге: розташування.  Більшість хостелів розташовані або в центрі, або неподалік,  або в місцях де є гарна транспортна розв’язка та магазини, кафе, ресторани. 



Чому це дешевше і набагато вигідніше? 


Розглянемо ціни на оренду  однокімнатної  квартири  в різних  районах Києва.




Перше,  на що потрібно звернути  увагу  –  це послуги  ріелтора.  95%  ріелторів  беруть  за свою роботу  50%  вартості оренди самої квартири.  Тобто,  якщо ціна за оренду  становить 15000 грн ,  то ріелтор  запросить  з Вас  7500 грн.  Також  потрібно бути готовим внести задаток  в  повній  сумі оренди.  Наприклад:  ціна квартири  15000 грн, тому  Ви  повинні  сплатити 15000 грн  за оренду  та ще 15000 грн  – задаток,  який  хазяїн  жилої  площі  має Вам повернути  при виїзді  з  квартири та розторгненні орендного договору.  Тобто,  перший  грошовий  внесок  за оренду  житла  буде  становити  37500 грн. (15000 + 15000 + 7500). За  комунальні  послуги в  більшості  випадків  сплачують  в кінці місяця,  ціна їх  коливається від  3000грн  до 4500 грн.  Середня  ціна  в  Києві на  2024 рік  становить 4000 грн.  Комунальні  послуги  не входять  в вартість  оренди.  Також,  будь-яку несправність у квартирі  Ви  маєте  ремонтувати  самостійно  за свої  кошти.

Середні  ціни  за місяць  на  однокімнатні  квартири  в  різних  районах  Києва  на  2024 рік:

  • Печерський  район  –  30726 гривень

  • Шевченківський  район  –  22100 гривень 

  • Деснянський  район  –  11500 гривень

  • Святошинський  район  –  14550  гривень 

  • Дарницький  район  –  13950  гривень

  • Солом’янський  район  –  18000 гривень

  • Оболонський,  Дніпровський  та  Подольський  райони  –  15000-17000 гривень





Тепер  розглянемо  ціни  оренди  кімнати  в хостелі  та чому  це набагато вигідніше.



Ціни  на  кімнату в хостелі  стартують  від  2000 до  6500  гривень.  Задаток  сплачувати  не  потрібно,  так само,  як і комунальні  послуги  і  послуги  ріелтора.  Все  просто.  Ви можете забронювати  кімнату або по телефону, або  через  платформу  Booking,  сплачуєте  кошти  за місяць  проживання і  все. Також,  хостел  зручний  тим,  що Ви можете  проживати там скільки завгодно.  Якщо Вам  потрібно  житло тільки  на  2  тижні  –  то сума  буде менша  в половину.  З орендою квартири  так  не працює. Також, при  будь-якій несправності  ремонт робиться  за рахунок  хостела в найкоротший термін.

Для  студентів і компаній  друзів  є  зручніший  і  ще дешевший варіант  проживання в хостелі.  


Наприклад,  Ви можете орендувати  койко-місця  в  одній  кімнаті  на  4-8  людей.  В хостелі  є все необхідне  для комфортного  проживання  як і молодих  студентів, так  і дорослих  працюючих  людей:  гарно обладнана  кухня,  місця для  зберігання  речей,  сейфи під ключ,  завжди чистий  туалет і душ,  зона відпочинку,  телевізор  і безкоштовний   Wi-Fi.  Персонал  слідкує  за  порядком  і  за чистотою.  

Хостел  підходить  як  і для  ночівлі  туристам,  так  і  на постійне  проживання.  Якщо  Ви  шукаєте,  де  зупинитись  з комфортними  умовами  та не  високими  цінами,  то для  Вас це буде ідеальний  варіант. 

Hostel24  –  найбільша  та найпопулярніша  мережа  хостелів  у  Києві.  Житло  можна  знайти  в будь-якому  зручному  для  Вас  районі.  Ми  допоможемо  Вам  зекономити  кошти  та  час.  Також,  ми  гарантуємо  безпеку  та  комфорт.







8 переглядів

Comments


bottom of page